>

EINE NACHT IN VENEDIG

Steef de Jong regisseert bij Toneelschuur Producties Eine Nacht in Venedig, een feestelijke en fantasievolle ode aan de operette. In 1883 gecomponeerd door Johann Strauss jr. en nu voorzien van een nieuwe Nederlandse tekst en muzikale arrangementen.

Treed binnen een in een wereld die alleen in het theater kan bestaan, compleet met romantiek, persoonsverwisselingen, humor, (wals)muziek en gondeltochtjes!

Het is carnaval in Venetië. Berucht rokkenjager Hertog Urbino organiseert zoals ieder jaar een groot feest. Ditmaal heeft hij zijn oog laten vallen op Barbara Delaqua, de vrouw van de senator. Deze senator wil graag voor de hertog werken, maar wil zijn vrouw niet kwijt en dus verzint hij een list. Het startpunt voor een hele reeks gedaanteverwisselingen, romances en misverstanden.

Deze voorstelling wordt als een bewegend muzikaal schilderij:  de zes spelers zijn zowel personages als decorstukken en verwisselen regelmatig voor uw ogen van gedaante, op een manier die alleen Steef de Jong kan bedenken.

regie Steef de Jong tekst Steef de Jong muziek Johann Strauss Jr. met Dook van Dijck,Svenja Gabler, Job Greuter, Sarah Janneh, Sander Plukaard en Valentina Toth

première: Toneelschuur Haarlem 27 mei 2021, exclusief te zien in de Toneelschuur: 22 mei t/m 12 juni 2021

© 2021 - Alle Rechten Voorbehouden
Groots en Meeslepend - Studio 11 - Bakenesserstraat 11b - 2011JJ Haarlem - info@grootsenmeeslepend.nl