>

Orpheus in de onderwereld

Nacht van de Militaire Muziek
15 en 16 maart 2024 Nationaal Militair Museum, Soest
Mini-reprise met live orkest

In een kartonnen pop-up decor speelt Steef samen met [het klarinetorkest] de allereerste operette ooit gemaakt: Orphée aux Enfers van Jacques Offenbach uit 1858. Het wel en wee van het bekendste liefdespaar uit de wereldgeschiedenis, Orpheus en Euryidice, komt als nooit tevoren en op volstrekt originele wijze tot leven.

concept, tekst, muziek en vormgeving Steef de Jong regie Ina Veen met Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” uit Assen.

Kaarten: klik hier

Steefs 0.2 Show

Steefs O.2 Show
Spiksplinternieuwe reis door Operetteland

O2 staat voor zuurstof in de tweede editie van Steefs O. Show. Muziek, humor en verbeelding zijn net als zuurstof van levensbelang, zeker in turbulente tijden. Steef de Jong heeft deze elementen samengevoegd in een nieuwe wervelende operette-revue: Steefs O.2 Show.

Steef neemt je samen met Richard Groenendijk, Loes Luca, Anne-Marie Jung, Laetitia Gerards, Arturo den Hartog, het DoelenEnsemble en het Luxor Musicalkoor mee op “Ein Spaziergang durch das Land der Operette”. Oftewel, een wandeling door de wondere wereld van operette.

In Operetteland is alles op loopafstand en ben je in een paar noten in een ander land. Zo ontmoeten we op onze wandeling Gräfin Mariza, die naar haar landgoed is teruggekeerd om even verlost te zijn van al haar aanbidders. We horen Tassilo, een aan lagerwal geraakte Hongaarse baron die nu de tuinman is van de gravin. In Rusland zijn we getuige van het liefdesverhaal van de Zarewitsch, de zoon van de tsaar. En je weet maar nooit waar de wandeling je verder nog brengt..

Met muziek van onder andere Franz Léhar, Emmerich Kálmán en Johann Strauss.

23, 24 en 25 mei 2024 Oude Luxor Theater, Rotterdam, kaarten klik hier
of koop dagtickets voor het O. Festival hier

RIJNREISJE (6+)

Voor de nieuwe voorstelling ‘Rijnreisje’ werkt Steef de Jong samen met jeugdtheatergezelschap De Toneelmakerij. ‘Rijnreisje’ gaat op tournee van februari t/m april 2024. 

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te paaien. In ‘Rijnreisje’ neemt Steef de Jong het publiek mee op deze barre tocht van honderden kilometers, langs de mythen en verhalen van de belangrijkste rivier van Europa. Lees verder “RIJNREISJE (6+)”

© 2024 - Alle Rechten Voorbehouden
Groots en Meeslepend - Studio 11 - Bakenesserstraat 11b - 2011JJ Haarlem - info@grootsenmeeslepend.nl