>

Starring #22: Naxos

‘Verrukkelijke herwaardering van operette en toneelmachinerie’ – Keuze van de criticus, Theaterkrant

Starring#22: Naxos is op do 12 en vr 13 juni te zien in Theater Bellevue.

Twaalf jongeren uit Haarlem en omgeving worden geregisseerd door Steef de Jong (Groots en Meeslepend) en Minke Kruyver (Toneelgroep Het Volk), die zelf ook meespelen, in een sprankelende muziektheatervoorstelling vol karton, losjes gebaseerd op de opera ‘Ariadne auf Naxos’ van Richard Strauss en ‘Pitten’ van Herman Heijermans. “Naxos gaat over het plezier van het maken van een voorstelling. Met alles erop en eraan.”

“De Zee: Heb je je wel eens afgevraagd waarom het zeewater zo zout is” (uit: Naxos)

OVER ARIADNE OP NAXOS
Het is een feestelijke avond aan het hof. De hele hofhouding is in rep en roer om deze avond tot een groot succes te maken. Maar er is onduidelijkheid over de invulling van het programma. Moet er een tragedie opgevoerd worden of een komedie? En dan loopt ook het diner nog uit…Tragedie wordt komedie, of is het andersom?

“Laten we ons verzoenen! Er is moed in mij vrienden, de wereld is lief en niet angstaanjagend voor de moedige.” (uit: Naxos)

regie + tekst Steef de Jong & Minke Kruyver met Sarah van den Akker, Belle Broeke, Otje Dekker, Christopher Hatton, Teuntje Heerkens, Melle van Hoffe , Stéphanie Korbee, Renée Pinksterboer, Seth Verhaart, Fien van Vliet, Joey Weidema, Pieter Zomerdijk chef d’équipe Heleen van Ham productie, publiciteit & techniek Toneelschuur Producties foto’s: Pieter van den Boogert

‘Verrukkelijke herwaardering van operette en toneelmachinerie’ – Keuze van de criticus, Theaterkrant

Starring#22: Naxos is op do 12 en vr 13 juni te zien in Theater Bellevue.

© 2024 - Alle Rechten Voorbehouden
Groots en Meeslepend - Studio 11 - Bakenesserstraat 11b - 2011JJ Haarlem - info@grootsenmeeslepend.nl