>

ANBI Groots en Meeslepend

Stichting Groots en Meeslepend
Bakenesserstraat 11b
2011 JJ Haarlem
www.grootsenmeeslepend.nl
info[at]@grootsenmeeslepend.nl
RSIN: 853444444

BESTUURSSAMENSTELLING
mevr. M. Ramondt (voorzitter)
dhr. K. Roorda (penningmeester)
mevr. K. Toxopeus (secretarette)

BELONINGSBELEID
De leden van het bestuur verrichten hun werkzaamheden onbezoldigd.

DOELSTELLING
De stichting heeft ten doel het (doen) ontwerpen en (doen) uitvoeren van theatervoorstellingen, film-, televisie-, video-, radio- en muziekproducties, decors, kunstvoorwerpen en beeldmateriaal, alsmede het (doen) publiceren van dramaturgische uitgaven en theater-, lied- en andere teksten en alles wat hiermee verband houdt.

BELEIDSPLAN
Groots en Meeslepend is het theatergezelschap van Steef de Jong en Ina Veen. De naam is ontleend aan de eerste productie die ze samen maakten bij de Firma Rieks Swarte. Met Groots en Meeslepend zijn ze een offensief gestart om de verloren gewaande operette nieuw leven in te blazen. Door alle facetten van dit oude genre te combineren met nieuwe liedjes, humor en veel verbeelding willen zij deze vorm van muziektheater weer aantrekkelijk maken voor het publiek. Stichting Groots en Meeslepend brengt nieuw geschreven stukken maar put ook uit het rijke operette- en toneelrepertoire.

Sinds 2014 heeft de stichting zich geprofileerd als nieuw (muziek)theatergezelschap. In deze periode maakte Groots en Meeslepend verschillende producties, variërend van kleinschalige voorstellingen die gespeeld kunnen worden in de eigen studio, kleine zalen en op locatie tot voorstellingen geschikt voor de midden- en grote zalen. De repetitieruimte van Groots en Meeslepend in het centrum van Haarlem wordt daarbij regelmatig ingezet als theater. Hier worden try-outs gespeeld van voorstellingen die later op tournee gaan, maar er zijn ook speciale locatieproducties gemaakt zoals de Hoogst Merkwaardige Winteravondvoorstellingen, met gastoptredens van bevriende theatermakers zoals Paulien Cornelisse en Alex Klaassen. Daarnaast krijgen de vrienden van de stichting, de filantropen, hier speciale inkijkjes in het maakproces.

Met de eenmansoperettes LUDWIG en Straussvogel heeft Groots en Meeslepend zich op de kaart gezet. LUDWIG won tijdens de Parade 2014 de Mus; de prijs voor de beste Parade voorstelling en werd in 2016 ook op het World Fringe Festival in Perth bekroond als beste theatervoorstelling. Beide voorstellingen speelden ruim 100 keer in theaters door heel Nederland en werden positief gerecenseerd in o.a. Trouw, NRC en de Volkskrant. Steef de Jong heeft ook erkenning gekregen als maker door een nominatie voor de BNG theatermakersprijs voor jonge makers. Met deze twee producties heeft Steef zijn ‘Sissi-trilogie’ van eenmansoperettes waarin de beroemde keizerin van Oostenrijk een (bij)rol speelt, voltooid.

De komende periode wordt de kans benut om het nieuwe en grotere publiek de voorstelling Groots en meeslepend wil ik leven te laten zien door deze voorstelling te hernemen. Met een kleine reprise tournee laten we het eerste deel van deze trilogie nogmaals zien. Ook zijn we ondertussen vaste bezoekers van de Parade. In de zomer van 2016 staan we met deze herneming ook in de steden Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

De huiskameroperette Een Huzarenstukje is door Groots en Meeslepend gemaakt om ook in kleiner comité te kunnen spelen. Deze kleine voorstelling wordt gespeeld op festivals en bij particulieren.

Tot slot is Groots en Meeslepend bezig met het vooronderzoek van een eventuele nieuwe trilogie van producties. Er wordt gewerkt aan de lunchvoorstelling voor Theater Bellevue: Modern Art Revue samen met Alex Klaassen (speelt in mei 2017) en aan een groot theatraal museumstuk voor de Fiep Foundation (te zien vanaf oktober 2017).

FINANCIËLE VERANTWOORDING
De jaarrekening en jaarverslag over 2018 vindt u hier.