>

Studiowerk #1: Bloemenduel

STUDIOWERK is een nieuwe reeks voorstellingen van Groots en Meeslepend, speciaal gemaakt voor de eigen studio in hartje Haarlem. Voor STUDIOWERK gaat Steef de Jong steeds een samenwerking aan met iemand die hem inspireert.

Voor deze eerste STUDIOWERK voorstelling vraagt Steef aan Louis van Beek om een libretto te schrijven. Zelf componeert hij de muziek erbij. Het resultaat is BLOEMENDUEL, een all female cast operette (voor twee heren). De schrijver en de componist presenteren hun operette aan het publiek, en spelen meteen maar alle rollen.

BLOEMENDUEL, een all female cast operette (voor twee heren)

Parijs, 1892. Twee adellijke dames van hoog niveau zijn gevraagd om de bloemen te schikken voor een expositie over muziek en theater. De ene is prinses Pauline von Metternich (niet geheel toevallig de aartsvijand van Sisi), de andere is gravin Anastasia Kielmannsegg. Een meningsverschil over de bloemstukken leidt tot een heus duel. Twee duellerende dames, die dat, op aanraden van de scheidsrechter, vanwege infectiegevaar ook nog eens topless doen. Zonder dat ze het zelf wisten waren ze daarmee feministes avant-la-lettre, en had hun strijd een emanciperende werking. Dat mannen later hun erotische fantasieën op dit duel loslieten doet niets af aan het feit dat deze heldinnen hun tijd ver vooruit waren, en zich niets aantrokken van welke vooroordelen dan ook.

Louis van Beek is acteur, regisseur en schrijver. Hij is bekend van de veelgeprezen voorstellingen Mathilde en Soeur Sourire. Voor Mathilde werd hij genomineerd voor de Louis d’Or. In 2017 ging zijn eerste musical in première over chansonnière en diva Liesbeth List. Hij is daarnaast een veelgevraagd voorlezer van luisterboeken.

Tekst en spel: Louis van Beek Compositie, decor en spel: Steef de Jong Regie: Ina Veen

Speeldata
wo 2 t/m za 5 oktober en wo 9 t/m za 12 oktober, 20.00 uur in Studio 11 van Groots en Meeslepend. za 19 okt & zo 20 okt, in Zaal 3, Den Haag.
Kijk in de agenda voor kaarten.

 

 

wo 2 oktStudio 11Haarlemkaarten 
do 3 oktStudio 11Haarlemkaarten
vr 4 oktStudio 11Haarlemkaarten
za 5 oktStudio 11Haarlemkaarten
wo 9 oktStudio 11Haarlemkaarten
do 10 oktStudio 11Haarlemkaarten
vr 11 oktStudio 11Haarlemkaarten
za 12 oktStudio 11Haarlemkaarten
za 19 oktZaal 3Den Haagkaarten
zo 20 oktZaal 3Den HaagkaartenMatinee
do 31 oktStudio 11Haarlemkaarten
vr 01 novStudio 11Haarlemkaarten
za 02 novStudio 11Haarlemkaarten