Im Weissen Rössl am Wolfgangsee

Steef de Jong is samen met Ferdi Janssen en Maarten de Rooij teruggegaan naar het Berlijn van de jaren 30

Theatermaker Steef de Jong heeft een grote fascinatie voor de operette, het miskende stiefkind van de opera en de moeder van de musical. Na de succesvolle voorstelling Groots en meeslepend wil ik leven ging hij met Im Weißen Rössl am Wolfgangsee, samen met Ferdi Janssen en Maarten de Rooij terug naar het Berlijn van de jaren 30. Ruim tachtig jaar na de wereldpremière wilden ze met Im Weißen Rössl am Wolfgangsee de schoonheid van deze operette tonen.

Naast een kluchtig verhaal dat voor veel hilarische situaties zorgt, is vooral de muziek – van swingende jazz tot gevoelige ballades – legendarisch. De oeruitvoering was een gigantische productie met groot orkest en verschillende dansensembles. Deze versie kwam tot stand met drie man.

Credits

  • Door Steef de Jong, Ferdi Janssen, Maarten de Rooij

  • Vormgeving Jacqueline van Eeden

  • Regie Ina Veen

{{ slide.quote }}

Pers

‘Im Weissen Rössl werd een hit in Europa en op Broadway. En nu weer even in Nederland waar het de komende zomer zowel op de zomerfestivals Oerol als De Karavaan te zien is. (…) Een van de gelukkige keuzes van de voorstelling is om de muziek en de liedjes centraal te stellen. Het is muziek die zich op oude platenhoezen als ‘Onsterfelijke melodieën’ laat aanprijzen. En in het geval van Im Weißen Rössl niet zonder reden.’

De Theaterkrant